Příběh havraního pírka

Posted by on 2.8.2008

Ellen je středem školní šikany. Když jí podvede i její nejlepší kamarád, zbydou už jí jen dětské sny. Ale díky jediné osobě a jediné větě se strhne hned několik událostí. V tomto příběhu budete svědky založení hudební skupiny The Rasmus, také výbuchu staré elektrárny a splnění nejtajnější touhy po svobodě. FanFiction: Harry Potter ( Harry, Draco ), The Rasmus ( Lauri )

Obchodní akademie, přestávka před dějepisem Ze zadních lavic se nejprve potichu, ale s postupným opakováním hlasitěji, linula podivná píseň.

Když zaslechla slova i Ellen, zvedla oči od knihy a podívala se na skupinku kluků sedících vzádu, kteří už naplno prozpěvovali: Ó můj strážný anděli, Uvidím tě v pondělí. Co ty budeš dělati? Křidýlkama třepati? Ó můj strážný anděli, Nesnáším tě, nevadí. Co já budu dělati? Tohle pořád zpívat ti. Ó Angeal, Ó Angeal nejsi víc než prach! Ellen knihu rázně zaklapla. Právě toho měla plné zuby, proč už jí nedají pokoj? Dobře věděla, že ten ubohý popěvek patřil jí, jelikož její celé jméno zní Ellen Angeal. Vstala a rázně došla k té skupince kluků, kteří mimochodem měli po celé škole respekt a obdiv. Proto si začali říkat STARS. Ellen to bylo k smíchu, a tak jí začali šikanovat, nikdo se jim přece nebude smát.

Skupinka stále ještě prozpěvovala, když Ellen nahlas prohlásila (směrem k hlavnímu šéfovi party, který se jmenoval Draco a šikanoval ji ze všech nejvíc): „Když tak strašně chceš mojí pozornost, že z toho skládáš básně, tak stačí říct a jsem celá tvoje!“ Dav pomalu utichl, zatímco se Draco otočil k Ellen: „Myslíš si, že stojím o tvou pozornost? Tak to jsi úplně vedle, jde mi jen o to, tě vypudit z téhle místnosti.“ Celá třída už se zase houfovala u nich, protože je potom vždycky sranda. Ellen se ušklíbla: „Promiň, ale musím tě zklamat. Nehodlám opustit tuhle třídu, nehledě na to, že za chvíli zvoní na hodinu.“

Draco vstal z lavice a navýšil se nad Ellen v celé své kráse. Pár dívek okolo vzdychlo. Draco si utrhl další list z květiny, která stála na okenním parapetu a chystal se promluvit. Ovšem Ellen ho předběhla: „Přestaň už konečně trhat všechno, co se ti dostane pod ruku! Jsi jako malé dítě, ještě si to strč do pusy a můžou tě vrátit rovnou zpátky do školky!“ Draco zbrunátněl, zahodil list a prudce chňapl po Ellen. Prstýnek na kterém byla rodinná pečeť se Ellen zaryla do paže. Ellen se prve lekla, ale teď byla spíše v šoku, Draco má dost pevný stisk a Ellen už skoro necítila zbytek ruky. Draco se k ní v návalu zuřivosti nakolnil a zasyčel jí do ucha, ale tak, aby to všichni slyšeli: „Já tě zničím, Angeal!“ Situace se hrotila, nikdo se nesmál, Draco nepovoloval sevření, i když se Ellen snažila vzdorovat.

„Nech ji být.“ Ozval se čísi hlas. Všichni se překvapeně otočili. Kousek dál v kroužku Stars seděl Lauri Ylönen. Nevěnoval roztržce pozornost, celou přestávku něco spisoval do bloku na lavici (tedy kromě chvil, kdy zpíval s ostatními Ó můj strážný anděli). Ani teď nevypadal, že by ho celá ta záležitost nějak vzrušovala, a tak jen dodal: „Nestojí ti za to.“ A opět se skolnil ke svému výtvoru. Všichni souhlasně pokývali hlavami. Draco odstrčil Ellen pryč a otřel si svou ruku o záclony na okně. Samozřejmě nechutí.

Studenti se začali rozcházet. Ellen, která si stále tiskla bolavou ruku, si ani nevšimla, že se do skupiny přimíchal i její nejlepší kamarád Harry. Ten dříve býval outsider třídy, vlastně celé školy. Draco s ostatními si často našli záminku mu nějak ublížit a kluci ze školního fotbalového družstva ho dost často zmlátili. Ellen se to jednání nelíbilo, a tak se ho zastala. Proto se z nich stali kámoši… teda až do dnes.

„Víš Draco, musíš jí omluvit, někdy je až moc drzá.“ Sdělil Harry dost hlasitě směrem k Dracovi. Ellen nevěřila svým očím, nechtěla uvěřit, že tohle řekl vážně Harry. On se na ní nedíval, díval se na Draca a bylo viděl, že je nervózní. Jenže Draco ho jen odstrčil zpátky k Ellen se slovy: „Odprejskni brejloune!“ A dál si prozpěvoval přihlouplou písničku o Ellen. Harry se zklamaně otočil a bez jediného slova nebo pohledu se posadil do jejich lavice. Zazvonilo. Ellen chvíli stála na místě, co to mělo znamenat? Pak si šla sednout na své místo vedle Harryho, ale do konce vyučování už neřekla ani slovo.

Když další den vcházela Ellen do školy, myslela si, že to, co se odehrálo včera, byl jen zlý sen. Ale hned po ránu, pět minut před osmou, přišla další pecka od Harryho. Čekal na ni před jejich lavicí, a jakmile Ellen vstoupila do místnosti, vybuchl: „Víš co? Neseď se mnou! Mám tě plné zuby! To kvůli tvé pověsti nejsem jako ostatní… Stlačuješ mě dolů!“ Všichni zvedli hlavu. Draco se pousmál a na to zřejmě Harry čekal: „Nehodlám kvůli tobě ztratit možnost se dostat do Stars!“ Ellen zamrkala. Tak tohle je důvod proč na ni včera vyjel. Pak si ale vzpomněla na zmláceného Harryho před dvěma roky: „Beze mne nebo se mnou. Tu ša

Comments are closed.